Mikä on nimesi:  
Kati Randell

Yritys ja sen toimiala: 
Paulig Oy, toimimme ruoka-alalla.

Toimenkuva ja työtehtävät: 
Tittelini on Strategic Packaging Development Manager, ja työssäni painottuu erityisesti entistäkin vastuullisempien pakkausten kehitys.

Koulutus/tutkinto: 
Elintarviketieteiden maisteri (ETM)

Kokemuksesi muovialalta: 
Olen toiminut koko 25-vuotisen urani ajan elintarvikepakkausten kehityksen parissa. Ensin muutaman vuoden VTT:llä ja sen jälkeen eri bränditaloissa. Muovi on ollut, on ja tulee olemaan tärkeä materiaali elintarvikkeiden pakkaamisessa.

Mikä sai sinut liittymään Muoviyhdistyksen jäseneksi?
Kehitystä ei voi tehdä yksin. Muovipohjaiset pakkaukset ja muovin raaka-aineet kehittyvät huimaa vauhtia, ja Muoviyhdistys on yksi mahdollinen kanava verkostoitua ja oppia lisää

Mihin toimintaan aiot osallistua ja mitä odotat Muoviyhdistykseltä?
Viitaten edelliseen vastaukseen, odotan verkostoitumista, uusia ideoita ja ajankohtaisten asioiden yhteistä pallottelua ja kehittämistä.
Esimerkiksi EU:n asettamaan muovien kierrätystavoitteeseen ei mitenkään päästä asioita erillään kehittämällä, vaan aktiivisella yhteistyöllä koko pakkausketjun eri toimijoiden kanssa.
Ja yhdistyksen toimintaan pääsin heti mukaan Ekstruusiopäivillä!

Miten muovi näkyi sinun kesän vietossasi?
Urheiluvaatteissa, kajakin melassa, juomapulloissa, mansikkarasioissa, mustikan poimurissa, aurinkolaseissa… Parempi kysymys olisi ehkä, missä muovi ei näkynyt?
Osallistuin myös Itämeri Plogging-kampanjaan, jossa poimittiin kajakilla roskia Itämerestä. Niitä ei onneksi paljon löytynyt, mutta joitain kuitenkin, myös muovisia. Tätä ongelmaa ei mielestäni ratkaista vähentämällä muovin käyttöä, vaan vähentämällä roskaamista.

Terveisesi MuoviPlast-lehden lukijoille:
Yhteistyö on voimaa!