Haluan jakaa kaikkien teidän jäsenten, siis juuri Sinun, kanssa ajatuksiani ja yhdistyksen kuulumisia. Ajattelin jatkossa ottaa tavaksi ainakin muutaman kerran vuodessa kirjoittaa kirjeen Sinulle. Tulin Muoviyhdistykseen töihin alle vuosi sitten, ja olen kyllä erittäin vaikuttunut tämän yhteisön energiasta ja ilosta! Takana on jo kymmeniä, ellei satoja, kohtaamisia jäsenten kanssa ja vierailuja yrityksiin. Monia keskusteluja käytynä kotimaisuudesta, kestävästä kehityksestä, muovin tulevaisuudesta sekä tietysti Muoviyhdistyksestä. Tulen todella mielelläni kylään, tutustumaan työpaikkasi toimintaan, kutsu ihmeessä!

Tänä vuonna tulen perustamaan erilaisia toimikuntia ja työryhmiä sekä virkistämään vanhojen toimintaa. Yhdistys tarvitsee Sinua Jäsen, osallistumaan ja tekemään tätä yhdistystä yhdessä. Toimikunnat aloittavat vähitellen syksyn aikana, ja pääset osallistumaan toimintaan haluamallasi tavalla. Esimerkiksi Ruiskuvalupäiville ja Ekstruusiopäiville perustetaan omat työryhmät. Työryhmien tavoite on auttaa tekemään näistä ammattilaispäivistä ”parhaat ikinä”. Myös MuoviPlast-lehdelle perustetaan oma työryhmä. Herättelen toimintaan myös Nuorisojaoston, jonka tärkein tehtävä on suunnitella tapahtumia, joissa alan yritykset pääsevät esittäytymään alan opiskelijoille jatkossa useammalla yliopistolla ja oppilaitoksella. Luonnollisesti muutakin toimintaa voidaan ideoida. Jos olet kiinnostunut osallistumaan toimintaan, ilmoittaudu mukaan tästä. Työryhmien työmäärä pidetään sellaisena, että se ei liikaa työllistä ketään, saat siis valita, kuinka paljon osallistut.

MuoviPlast, se ainoa Suomessa ilmestyvä painettu muovialan ammattilehti elää ja voi hyvin. Jokaiseen lehteen kirjoitetaan kattavasti erilaisia juttuja, joissa tutustutaan yrityksiin, käynnissä oleviin kehitysprojekteihin, kerrotaan alan tapahtumista sekä muuta alan ajankohtaista. Lehdessä on myös virkistäviä ja ajatuksia herättäviä kolumneja. Se mikä nyt on uutta, on kaikille avoin digilehti. Aikaisemmin MuoviPlastin digiversio oli vain jäsenille avoin, mutta nyt sitä pääsee lukemaan jokainen muovista kiinnostunut. Tästä linkistä pääset sivuillemme tutkimaan lehtiä ja myös jakamaan niitä kontakteillesi. Tällä lehden vapaalla lukuoikeudella toivon lisää lukijoita, jotta pääsemme lisäämään muovitietoisuutta.

Sen lupaan, että seminaarit ja tapahtumat järjestetään totuttuun tapaan, ja jatkossa sisältö sitten kohdennetaan vieläkin paremmin työryhmien avulla. Uutena olen tuonut ammattilaispäiville omat nettisivut, jolloin saamme lisää näkyvyyttä ja kokonaisuus on helpommin hahmotettavissa. Ensimmäiset sivut on jo julkaistu: www.ekstruusiopaivat.fi. Sivut tulevat kehittymään matkan varrella tarpeiden mukaan. Odotan saavani palautetta!

Koen Muoviyhdistyksen toiminnan sekä tärkeäksi että merkittäväksi. Yhdistyksellä ja meillä kaikilla alalla olevilla on todellinen mahdollisuus muuttaa asioita. Tehdään se yhdessä!

Aurinkoisin terveisin

Mirja Juslin

toimitusjohtaja, Muoviyhdistys ry