PlasTec ja PacTec järjestettiin 20.-22.9.2016 yhtä aikaa SignTecin ja FoodTecin kanssa. Helsingin messukeskuksessa kävi kolmen päivän aikana alustavien tietojen mukaan 5 897 messuvierasta.

Messuilla muoviyrityksiä mukana

PlasTecin puolelle oli vain muutama näytteilleasettaja, mutta muoviyrityksiä oli luonnollisesti runsaammin PacTecin puolella. Muovifaktan Pasi Järvinen oli kertomassa uusimmasta kirjastaan ja ruotsalainen Extrutec oli markkinoimassa PET-rouheesta elintarvikekelpoista granulaattia valmistavaa konettaan. Pakkauspuolelta löytyivät esimerkiksi puhallusmuovaaja ja pullontuottaja Muovi Heljanko, Artekno sekä Schoeller Allibert.

Pakkauspalkintoja ja luentoja

PacTec, PlasTec, SignTec, FoodTec -kokonaisuudessa oli hyviä luentoja. Muotoiluguru Stefan Lindfors täydessä vauhdissa.

PacTec, PlasTec, SignTec, FoodTec -kokonaisuudessa oli hyviä luentoja. Muotoiluguru Stefan Lindfors täydessä vauhdissa.

Pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan ammattitapahtumassa PacTec-messuilla jaettiin tänään Suomen Messusäätiön rahoittama PacTec-pakkauspalkinto. Voitto meni Atrian Bravuuri-pakkaukselle ja kunniamaininnan sai Inno-Vai Oy:n Alkolle suunnittelema verkkokaupan lähetyspakkaus.

Opiskelijasarjan voitto meni Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen opiskelijaryhmälle.

Atria sai 2000 € palkinnon Bravuuri-pakkauksellaan, josta palkintoraadin puheenjohtaja, Suomen Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä totesi näin: ’Pakkaus täytti kaikki palkinnolle asetetut kriteerit kirkkaasti, lisäksi se on kyennyt luomaan kokonaan uuden, helposti käytettävän tuotteen markkinoille. Pakkaus tekee kuluttajalle mahdolliseksi onnistua ruoanlaitossa.’

Kunniamaininnan saajaa Inno-Vai Oy:tä muistettiin 1000 € palkinnolla. Yrityksen Alkolle suunnitteleman verkkokaupan lähetyspakkauk­sen vahvuuksina listattiin laajan juomapakkausvalikoiman lähetyspakkausten yhdenmukaistaminen, modulaarisuus ja kierrätettävyys.

Opiskelijasarjan voittajat Nina Enroth, Saija Kivilehto, Jarno Salin, Maijuleena Salminen ja Janni Vanhanen Helsingin yliopistosta palkittiin Messusäätiön 2000 € stipendillä. Ruokaöljyn kuluttajapak­kausta kiitti raati ennakkoluulottomasta asenteesta, ekologisuudesta ja kuluttajalähtöisyydestä. Palkintoraati rohkaisi opiskelijoita jatkamaan entistä innovatiivisempien pakkausten kehittämisessä ja kuluttajien ilahduttamisessa tuoreilla pakkausratkaisuilla.

Palkintoraadissa olivat mukana Ilkka Harju Starckelta, Kati Lök StoraEnsosta, Maija Olkkonen-Seppo PackDesign ID:stä, Jon Sunden Telpakista ja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistyksestä.

Luento-osuuksiin oli selvästi panostettu. Laaja-alaisen luentotarjonnan täydensi EhoPlacen Erkki Laihon järjestämä muovipuolen luentokattaus. Laiho oli varsin tyytyväinen luentojen sisältöihin.