Alihankintamessuilla 2016 kävi kolmen päivän aikana ennätykselliset 18 422 vierasta
tutustumassa noin 1 000 näytteilleasettajan osastoihin.

Tampereella 27.–29.9.2016 järjestetyillä Alihankintamessuilla kävi kolmen päivän aikana 18 422 messuvierasta, joka nosti kävijämääräennätyksen uudelle tuhatluvulle. Messuhallit olivat näytteilleasettajista täynnä, joten nähtävää ja koettavaa oli runsaasti. Muoviyhdistyksen osastolla kävi koko messujen ajan tasainen ja positiivinen kuhina, joten messutapahtuma oli siltäkin osin menestys.

Noususuunta päällä ja jatkoa näkyvissä

Teollisuusalojen toipuminen on jalostumassa kasvuksi. Messuosastoilla vierailujen perusteella näytteilleasettajien tilauskanta on hyvässä kasvussa ja asiakkaat ovat liikkeellä positiivisten odotusten tunnelmissa. Ilahduttavan moni yritys kertoi tänä vuonna toteutetuista ja ensi vuodelle budjetoiduista investoinneista. Investoinnit kertovat uskosta tulevaisuuteen sekä taloudellisesta mahdollisuudesta sijoittaa kasvuun ja teknologiseen kehittymiseen. Muoviyritysten osastoilla positiiviset signaalit olivat vahvoja.

Yleinen tunnelma oli selvästi sen suuntainen, että olemassa olevia asiakkaita oli käynyt paljon ja heidän kanssaan oli keskusteltu uusista projekteista. Uusia potentiaalisia asiakkaita oli käynyt mukavasti. Alihankintamessut on hyvä osoitus perinteisen messumedian tehosta. Ihmisten kasvokkain tapaamisen tarve on edelleen vahva ja se onnistuu messuympäristössä luonnollisella tavalla.

Päähankkijaksi Isku, Alihankkijaksi Tampereen Tiivisteteollisuus Oy

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi Vuoden Päähankkija 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle Isku-Yhtymä Oy:lle ja Vuoden Alihankkija 2016 -tunnustuksen sai Tampereen Tiivisteteollisuus Oy.

Palkinnot vastaanottivat Isku-Yhtymästä toimitusjohtaja Arto Tiitinen sekä hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa ja Tampereen Tiivisteteollisuudesta toimitusjohtaja Matti Arpiainen sekä johtaja Aleksi Arpiainen. Palkinnot luovuttivat Suomen Osto- ja LogistiikkayhdistysLOGY ry:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Juhantila ja palkintovaliokunnan puheenjohtaja Kari Sorjonen.

Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista.