Sääennusteet ennustivat Talma Golfiin pidemmän aikaa MuoviGolfille sadetta, mutta onneksemme ennuste osui lähes täysin harhaan. Kevyttä sadetta tuli noin neljän, viiden väylän ajan, joten sään voidaan katsoa suosineen tapahtumaa. Viiden viime hetken peruutuksen myötä kentälle suunnisti 19 mestaruuden tavoittelijaa.

Loistokuntoinen kenttä

Talman Laakso-kenttä oli aivan erinomaisessa kunnossa. Väylät olivat hienossa ruohossa ja viheriöt hyväkuntoiset sekä liukkaat. Sadekaan ei pystynyt hidastamaan viheriöitä, joilla puttaaminen tuntui olevan aika monelle pelurille haastavaa toimintaa. Laakso-kenttä oli haastavuudeltaan miellyttävän vaihteleva.

Selvien väylien lisäksi tarjolla oli hieman kryptisempiä ratakaisujakin, aina siksak –mallista väylää myöten. Talmassakin päti hyvin vanha viisaus: jos pysyt väylällä, peli sujuu pääsääntöisesti merkittävästi paremmin kuin metsän kautta. Puhumattakaan vesiesteistä tai bunkkereista.

Talman ravintola oli valmistanut pelaajille maittavan ja runsaan aamiaisen. Syötyään ja tutustuttuaan viheriöihin, pelaajat saivat Talman toimitusjohtaja Ismo Haaponiemeltä kenttäkuvauksen ja lähtöpuheen. Yhteislähtönä pelattu kilpailu oli hyvä vaihtoehto, joka mahdollistui toisen ryhmän samanaikaisella kilpailulla.

Mestari vaihtui tänäkin vuonna

Kilpailussa nähtiin tälläkin kertaa uusi mestari. Sami Hämäläinen ei pitänyt menestymisen mahdollisuuksiaan kovinkaan hyvinä, sillä hän ei jäänyt odottamaan palkintojenjakoa. Yhtä kaikki, Hämäläinen vei voiton 36 bogeypisteen turvin.

Kuusi parasta pelaajaa mahtui kahden pisteen sisälle, joten taisto oli tiukka. Kolme pelaajaa teki 35 pisteen tuloksen. Lopputuloksiin järjestykseksi muodostui sellainen, että Jari Kerbs otti hopean, Seppo Leppänen vei pronssin ja Tuomo Mäkitalo sai tyytyä neljänteen sijaan. Scratchin vei Seppo Leppänen tuloksella 78 lyöntiä.

Hopean viime vuoden tapaan kuitannut Kari Ahola löi 84 kertaa ja pronssin napannut Jaakko Soratie 84 kertaa. Kelpo tuloksia kaikki. Leppäsen scratch –voitosta on hyvää vauhtia muodostumassa perinne. Niin ikään perinnettä lähennellen Kenneth Oldenburg löi pisimmän avauksen. Viime vuoden pisimmän driven lyönyt Roope Leppänen ei ollut mukana puolustamassa titteliään. Lähimmäs lippua löi Teemu Leisso, joka paukautti yhdellä lyönnillä 61 cm päähän tiketistä.