Muoviyhdistys ja Biosykli- projekti järjestävät webinaarin, jossa kuullaan ajankohtaisia asioita muovien raaka-ainetilanteesta, huoltovarmuudesta ja kiertotaloudesta. Muovien kierrätyksessä keskitytään monesti vain pakkauksiin, mutta muovien kiertotaloudessa on huomioitava myös monet muut sovellukset kuten esimerkiksi muovikomposiitit ja rakentamisen muovit.

Biosykli-hankkeessa on tutkittu uusia, kestävällä tavalla tuotettuja raaka-ainelähteitä biomuoveihin, joita tarvitaan paljon lisää vastaamaan globaaliin kysyntään. Samoin on tutkittu muovien mahdollisuutta toimia hiilinieluina ja siihen voidaan päästä Power-To-Plastics-teknologioiden avulla.

Ilmoittautumiset viimeistään 14.5.2021 mennessä osoitteessa www.lyyti.in/biosykli

Aikataulu 18.5.2021

09:00      Biosykli – Muovien kiertotalouswebinaarin avaus

09:10        Raaka-ainemarkkinoiden tilannekatsaus ja kiertotalouden näkymiä

Tomi Kangas, Borealis Polymers Oy

09:40      Bio- ja uusiomuovien rooli huoltovarmuudessa

Mirva Ojala, Kemianteollisuus ry

10:10                 Tauko

10:20       Case Plastex: Muovisten kiertotaloustuotteiden kehittäminen ja valmistus

Lauri Ant-Wuorinen, Plastex Oy

11:10      Muovialan näkemyksiä – bio- ja uusiomuovien haasteet ja mahdollisuudet

11:40             Tauko

12:10           Muovikomposiittijäte hyötykäyttöön

Pirjo Pietikäinen, Muoviteollisuus ry

12:40          Rakentamisen muovit kiertoon

Jenni Syvänne, Muovipoli Oy

13:10            Tauko

13:20            Jätevesilietteen hyödyntäminen PHA:n raaka-aineena

Merja Kontro, Helsingin yliopisto

13:50           Power-To-Plastics – muovit hiilinieluina

Ville Uusitalo, LUT-yliopisto

14:20           Webinaarin loppusanat

Vesa Taitto / Muoviyhdistys ry

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen webinaaria edeltävänä päivänä.

Ohjelmaan ja aikatauluun on mahdollista tulla muutoksia.